Betaal ik bij aankomst de volledige maand huur?

Nee, je betaald alleen de dagen dat je verblijft. Kom je de laatste week van een maand aan dan betaal je alleen de laatste week. dat geldt ook voor vertrek. Vertrek je bijvoorbeeld de 10e dan betaal je alleen de eerste 10 dagen van die maand.

Waarom betaal ik logeergastenbelasting?

De logeergastenbelasting is een overheidsbelasting die moet worden betaald door alle buitenlanders die tijdelijk op het eiland verblijven. Dus ook alle stagiairs. De logeergastenbelasting moet door ieder kamerverhuurbedrijf worden geïnd en weer afgedragen aan de overheid. De belasting wordt geheven over de kale huur + gas/water/electra. Niet over de borg. Je betaald de belasting maandelijks als opslag op je huur of het wordt aan het eind verrekend met je borg afhankelijk van de regesl van het kamerverhuurbedrijf of hotel waar je verblijft.

Hoe betaal ik mijn borg en huur?

Zowel voor je borg als voor je huur ontvang je de huurnota per email. Deze kun je per internetbankieren of per Ideal betalen.

Kan ik mijn huur altijd opzeggen?

Tot een maand voor je vertrek kun je kosteloos je huur opzeggen. Daarna geldt de standaard opzegtermijn van 1 maand. Met inachtemening van de opzegtermijn kun je altijd zonder opgaaf van redenen je huur op ieder moment opzeggen.

Waarom betaal ik servicekosten?

Servicekosten zijn een eenmalige betaling voor je vertrek voor de kosten van administratie, beheer en bewaking, transfer van het vliegveld, en andere facilitaire kosten.

Hoe kan ik een auto huren?

Een auto kun je het beste hren wanneer je op Curaçao bent. In je stagehuis hoor je van de andere bewoners wel waar dat het beste kan. Er zijn verschillenden stageauto-verhuurbedrijven in de buurt van je stagehuis. Deze zijn veel goedkoper dan een ‘gwone’ auto huren. Vaak huren 2 of 3 stagiairs samen een auot en zetten elkaar af bij het stagebedrijf. Dit kun je natuurlijk het beste afspreken met medebewoners die in de buurt van jouw stagebedrijf stage lopen.

Hoe herkent degene die mij op komt halen mij?

Vliegveld Hato is maar een klein vliegveld met maar één kleine uitgang. Bovendien komt er maar één vliegtuig tegelijk aan. wanneer je naar buiten looopt wacht je 50 m rechts bij de fontein. Je krijgt van ons precieze instructies over je transfer vlak voor je vertrek.

Wat doe ik bij een noodgeval op Curaçao?

Op Curaçao staat de beheerder altijd klaar wanneer er plotseling iets gebeurt en je hem nodig hebt. ook ‘s-avonds of ‘s-nachts. Het kan zijn dat je je sleutel kwijt bent, plotseling naar de dokter moet, een auto-ongeluk hebt gekregen, het maakt niet uit wat, hij kan je helpen bij all plotselinge noodsituaties.