Alles wat je nodig hebt dicht in de buurt:

kaart-StageDesk-Curaçao-stagehuizen-ligging-2

1. Historisch Berg Altena

50 m

De straat Berg Altena loopt vanaf een heuvel naar het Julianaplein beneden aan de zee.  De buurt is een combinatie van een Curaçaose volkswijk en een oude koloniale wijk van eind 1800. Je ziet arme kleine huisjes afgewisseld met grote koloniale gebouwen. Het echte Curaçao vind je hier. Er zijn vele monumenten zoals de bekende fel gekleurde oude arbeiderswoningen, de Joodse synagoge en begraafplaats en talrijke monumentale gebouwen. Naar beneden de heuvel af loop je zo het centrum van Willemstad in.

BergAltena2

2. Strand

250 m

In 3 min. loop je zo naar strand Avilla Beach. Dit strand hoort bij hotel Avilla en is toegankelijk voor stagiairs. Er zijn meerdere leuke bars en iedere donderdag is er Blues & Jazz-avond met live bands. Je vindt er ook leuke winkeltjes en het Octagon Museum (van Simon Bolivar die Zuid-Amerika heeft bevrijd van de Spaanse overheersing).

avilla-beach

3. Kleine supermarkt

100 m

Er zijn veel kleine supermarkten op Curaçao. De dichtsbijzijnde is op minder dan 100 m van de stagehuizen. Het duurt even voor je alles weet te vinden maar ze hebben er alles wat je nodig hebt.

MiniMarket2

4. Bushalte

100 m

De busverbindingen op Curaçao zijn goed. De bussen rijden op regelmatige tijden en redelijk op tijd. Er is een kleine bushalte dicht bij de stagehuizen waardoor je snel op de meeste plaatsen kunt komen. Daarnaast is er een groot busstation een stukje verder op ongeveer 15 min lopen.

Busstation

5. Supermarkt

200 m

De dichtsbijzijnde grote supermarkt is vlakbij. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt. Er zijn zowel Curaçaose, Nederlandse, Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse producten te koop.

Supermarkt-Caribe

6. Dokter

400 m

Er is een goede, Nederlands sprekende, arts (en fysio) in de buurt.

Dokter

7. Duikschool

300 m

Je loopt zo naar het gezellige Dive Centre Pietermaai. Je kunt daar je duikbrevet halen en er worden dagelijks duiktrips naar alle mooie duikplekken van Cuarçao geregeld.

DiveCentrePietermaai

8. Grand Café

300 m

Club St. Tropez is één van de hipste grand café’s van Curaçao waar het heerlijk toeven is aan de bar, de kubus-zitjes aan het zwembad of direct aan de zee.

ClubStTropez

9. Julianaplein

200 m

Wanneer je van de stagehuizen een stukje naar beneden loopt kom je op het Julianaplein. Hier zijn een aantal advocaten- en accountantsbureau’s gevestigd.

Julianaplein3

10. Drogist

200 m

Een drogist heet op Curaçao een Botica. Bij Botica Juliana kun je van alles kopen zoals zonnebrandcreme, muggenzalf, shampoo, wasmiddel, telefoonkaarten, etc.

Botica-Juliana

11. Café's

200 m

Op minder dan 500 m vind je verschillende leuke café’s. Er worden op Curaçao wekelijks foldertjes gedrukt waarop de happy-hours en de live-bands in deze café’s worden aangegeven.

MundoBizarro

12/13. Restaurants

200 m

Er zijn veel leuke kleine restuarantjes in de buurt. Je kunt hier bijvoorbeeld heelijk vis eten maar ook typisch Curaçaose gerechten.

restaurant-Fishalisous

12/13. Stageauto's

200 m

Ducks United vehuurd lelijke eendjes. Er zijn verder een aantal autoverhuurders in de buurt speciaal voor stagiairs die een goedkope huurauto zoeken. Deze auto’s zijn veel goedkoper dan gewone huurauto’s maar ook een stuk ouder.

autoverhuur

14. Wasserette

200 m

Er zijn 2 goede en goedkope wasserette’s in de buurt.

Wasserette-2

15. Supermarkt

4 km

Supermarkt Centrum is de goedkoopste en populairste supermarkt van Curaçao. Je moet hiervoor wel de auto nemen.

Supermarkt-Centrum

16. Supermarkt

600 m

Supermarkt Boulevard is een grote supermarkt dichtbij.

supermarkt boulevard

17. Albert Heijn

4 km

Albert Heijn is duur maar ook goed.

AlbertHeijn

18. Scooter

700 m

Skoeters verhuurt scooters in alle soorten en maten.

Scooter-verhuur

19. Eten & Internet

700 m

Eetcafé Wilhemina is zeer populair bij stagiairs. Je kunt er erg goedkoop eten en hebben het snelste internet van het eiland!

Cafe Wilhelmina

19. Pinnen

400 m

Pinnen kun je overal op het eiland met je gewone Nederlandse pinpas. Er is altijd wel een automaat in de buurt.

Pinautomaat

20. Stadsstrand

600 m

Het stadsstrand ‘Rock Beach’ is wel even wat verder lopen (15-20 min) maar dan ook de moeite waard. het is een erg populaire uitgaansgelegenheid bij stagiairs. Overdag kun je er heerlijk chillen met een drankje en een hapje direct aan zee. ‘s-Avonds verandert Rock Beach in een bruisende club waar het altijd feest is.

RockBeach

21. Markt

1500 m

De drijvende markt in het centrum zijn bootjes uit Venezuela die daar dagelijks hun vis en fruit verkopen. Erg vers en goedkoop!

Drijvende markt