Wat neem je mee voor vertrek?

De stagehuizen en de kamers zijn ingericht zodat je alleen het noodzakelijk mee hoeft te nemen.

• Beddengoed en handdoek zijn aanwezig op je kamer. Een extra setje hoeft niet maar kan handig zijn.
• Nette werkkleding. Het is op Curacao gebruikelijk dat je op je stage nette en lange kleding draagt. Geen warme kleding. Het is altijd warmer dan 24 C.
• Zonnebrand en deet-muggenspray
• Verloopstekker 220V > 110V. Je kunt ze overigens ook op Curaçao kopen.
• Goede duikbril en snorkel

Het hele jaar door warm!

Op Curaçao heb je het hele jaar door mooi weer! Het verschil in de gemiddelde temperatuur in de‘ koudste’ en de warmste maand op Curaçao is slechts drie graden. De gemiddelde minimum temperatuur op Curaçao ligt tussen de 24 en de 27 graden en de gemiddelde maximum temperatuur tussen de 30 en de 33 graden. De warmste maand is september (met 33 graden), en de koudste maanden zijn december, januari en februari (met 30 graden). Truien en jassen heb je dus echt niet nodig, ook niet voor ‘s avonds. Het prettige aan het weer op Curaçao is dat er altijd een lichte wind is waardoor de warmte helemaal niet drukkend aanvoelt, maar juist aangenaam, zowel overdag als ’ s nachts. Doordat het 12 maanden per jaar warm is op Curaçao is temperatuur van het zeewater ook heel aangenaam, altijd tussen de 26 en de 29 graden.

Curaçao kent geen regenseizoen. Wel zijn er periodes in het jaar waarin meer regen valt dan gemiddeld maar dat is niet genoeg om het echt een regenseizoen te noemen. De droogste tijd op Curaçao is van februari tot en met juni. In oktober, november en december valt het meeste regen. De regen komt dan vaak in korte en heftige buien die snel weer over zijn. Niet is niet eens storend en kan zelfs juist wel lekker zijn.

climate-table

De huidige tijd en temperatuur op Curaçao:

StageDesk-Curaçao-weerbericht