Duiken
Curaçao is een van de beste duikplekken ter wereld. Er zijn vele duikorganisaties waar je, vaak met speciale studentenkorting, je eerste brevet kunt halen. Vele stagiaires zijn je al voorgegaan. Maar ook zonder duikbrevet is er als snorkelaar al direct vanaf het strand een prachtige onderwaterwereld te ontdekken.

Stranden van Curaçao
Er zijn meer dan 30 stranden op Curaçao. Van grote, drukke stranden als het populaire Mambo Beach tot knusse ministrandjes als Kleine Knip en alles daar tussenin.

Uitgaan
Er zij veel leuke utgaansgelegenheden voor studenten. Bekende studentencafé’s zijn De Gouverneur, Café Wilhelmina, Tutu Tango, TMF, De Tropen en Wet & Wild. En natuurlijk niet te vergeten dansen op het strand bij Mambo Beach! Hier zijn altijd veel stagiairs uit Nederland te vinden. Maar ook gewoon een avondje lekker goedkoop lokaal uit eten in één van de vele goedkope eettentjes moet je uittesten.

Natuur en omgeving
Curaçao kent vele prachtige baaien, forten en uitkijkposten. Het Christoffelpark en de ruwe natuur van de noordkust zijn zeker een bezoek waard. Daarnaast zijn er verschillende boottochten, waaronder die naar Klein Curaçao (een kleien eilandje 10 km van Curaçao). Voor mountainbikers, scooteraars en wandelaars zijn er volop leuke mogelijkheden.

Leuke dingen doen
Verschillende Musea, De Curaçoase distileerderij, het Sea aquarium, de grotten van Hato, de kruidentuin, de struisvogelfarm, en nog veel meer.

Curaçaose festivals
Carnaval, de Heineken regatta en North Sea Jazz zijn enkele van de leuke, jaarlijkse festivals van Curaçao.