De bus

openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Curaçao is redelijk goed. Er zijn goede busverbindingen en de bussen rijden regelmatig en redelijk op tijd.  De stagehuizen liggen 10 min. lopen van het centrale busstation in het centrum, van waaruit de rest van Curaçao goed te bereiken is. Maar ook op 100 is er al een bushalte.

Het centrale busstation van Curaçao, dicht bij je stagehuis.

Huurauto's voor stagiairs

auto huren of kopen?

Veel stagiaires die meer van het eiland willen zien dan alleen Wllemstad, of waarvan het stagebedrijf verder weg gelegen is, huren een auto. Je kunt ook een auto kopen. Bijvoorbeeld er een overneme van een vertrekkende stagiair.

Een stageauto huren kost ongeveer €375,- /mnd voor een oude auto to €750,- voor een nieuwe. Huren met z’n tweeën is het populairst. Doe dat niet vooraf in Nederland maar wacht tot je er bent. De studenten in je stagehuis kunnen je er alles over vertellen. Dichtbij de stagehuizen vind je het bekende stageautoverhuur

STAGEDESK-stageautohuur-Curacao

Stageautoverhuurders vind je overal op Curaçao.

Scooters en fietsen

Scooter

Je kunt ook een scooter huren. Bijvoorbeeld bij Skoeters.

Fiets

Ondanks dat Curacao warm en heuvelachtig is zijn er steeds meer fietsers. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven die met name mountainbikes verhuren. Er op uit met de mountainbike brengt je op bijzondere plekken waar je met de auto niet kunt komen.  Bijvoorbeeld: WannaBike of Dasia Cycling.

Scooterverhuur-01

Skoeters is een bekende scooterverhuurder op loopafstand.

STAGEDESK-fietsverhuur-Curacao

Voor moutainbikers is Curaçao een hotspot!